Reinaertreuzen Lochristi

Hulster Vestingdagen – 29 & 30 augustus 2015

Hulst 29-8-15 ADe Reinaertreuzen Reinaert en Hermeline staan te Hulst op 29 en 30 augustus van 12u tot 18u, samen met  andere Reinaertreuzen, op de centrale evenementsplaats (één van de 15) : de Grote Markt.

“Dit jaar is het thema van de Hulster Vestingdagen het middelleeuws dierenepos Van den vos Reynaerde, met muziek, zang, dans, film, theater en exposities, met Reynaert in de hoofdrol. Hulst is dit jaar voorzitter van de Reynaertsteden”.

Onze reuzen (Reinaert & Hermeline) staan opgesteld op de Grote Markt, aan het begin van een doolhof met versierde en beplante wanden die de ganse markt inneemt. Er is ook een zich de ganse dag herhalende toneelvoorstelling in open lucht rond het reinaertverhaal. In de baseliek van de H.Willibrordus op de markt is Koning Nobel’s waardevolle garderobe te bezichtigen.

Dus zeker de moeite waard om één van die 2 dagen eens langs te komen en eventueel een tijdje bij onze reuzen te vertoeven, want uiteraard gaat er permanent van ons iemand bij zijn, beide dagen tussen 12 en 18 uur.

Meer info (volledig programma, ;..)

Redactie

Redactie